Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden aan Meer Uit Marketing

Als organisatie wil je online goed gevonden worden met je website. Naast een gedegen SEO-strategie, speelt linkbuilding daarbij een essentiële rol. Er zijn talloze manieren om backlinks naar je website te krijgen, maar het is een tijdrovende en technische klus. Als je geen ervaring hebt met linkbuilding is het raadzaam om die uit te besteden aan een specialist. Met meer dan 7 jaar ervaring in Linkbuilding en SEO is Meer Uit Marketing een bewezen partner als het gaat om organische groei. We helpen je graag met het opzetten van een professionele linkbuilding strategie die voor jou het verschil zal maken.

Voordelen Linkbuilding

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van externe links (ook wel backlinks genoemd) naar jouw website. Hoe meer relevante en kwalitatieve backlinks je hebt, hoe hoger je in de zoekresultaten van Google terechtkomt. Het is dus belangrijk om links te verkrijgen van websites die autoriteit hebben in jouw branche. Dit kan door bijvoorbeeld het schrijven van gastblogs of het plaatsen van jouw website in bedrijvengidsen.

Waarom is Linkbuilding zo belangrijk?

Linkbuilding is belangrijk omdat het een essentiële rol speelt in jouw posities in de zoekresultaten. Backlinks zijn voor zoekmachines een belangrijke rankingfactor om de relevantie en autoriteit van jouw website te beoordelen. Hoe meer relevante en kwalitatieve links naar jouw website verwijzen, hoe hoger de zoekmachines jouw website kunnen ranken in de zoekresultaten.

Linkbuilding kan dus helpen om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw website te vergroten. Door het verkrijgen van kwalitatieve links naar jouw website, trek je niet alleen meer bezoekers aan, maar ook meer potentiële klanten. Daarnaast kan linkbuilding ook helpen om jouw merk te versterken en jouw autoriteit in de markt te vergroten.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat linkbuilding alleen effectief is als het op een natuurlijke en relevante manier gebeurt. Daarom is het van belang om kwalitatieve links te verkrijgen van relevante en autoritaire websites binnen jouw branche of niche. Het verkrijgen van spammy of irrelevante links kan juist negatieve effecten hebben op jouw ranking en online reputatie. Een doordachte linkbuilding strategie is daarom essentieel voor een succesvolle online aanwezigheid.

Verhoog je online succes vandaag nog!

Onze Linkbuilding specialisten staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van je online marketingdoelstellingen!

Het opstellen van een linkbuilding strategie

Voordat je aan de slag gaat met het opstellen van een linkbuilding strategie, is het van belang om een aantal zaken in kaart te brengen. Om dit het beste voor ogen te krijgen, kun jij jezelf een aantal vragen stellen:

1. Wat is je doel?
2. Wie zijn je concurrenten?
3. Wat is de huidige situatie voor je website?
Hierbij kun je denken aan de hoeveelheid backlinks/verwijzende domeinen die naar je websites linken en welke linkbuildingwaardes daarbij komen kijken. Dit wordt ook wel een nulmeting genoemd.
4. Wat zijn je belangrijkste pagina’s?
5. In hoeverre is mijn website SEO-technisch geanalyseerd? In hoeverre is mijn website on-page geoptimaliseerd?
Door middel van deze input krijgen wij een goed beeld wat er allemaal moet gebeuren om resultaten te kunnen behalen met linkbuilding. Vind je het lastig om inzichtelijk te krijgen in de verbeterpunten van je website? Vraag dan gratis een SEO-analyse aan.

Waarom Linkbuilding uitbesteden?

Het uitbesteden van linkbuilding kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn. Ten eerste kan het zijn dat je zelf niet genoeg kennis en ervaring hebt op het gebied van SEO. In dat geval kan een specialist, zoals linkbuilding bureau Meer Uit Marketing, je helpen om een linkbuilding-strategie op te zetten en uit te voeren. Ten tweede kan het zijn dat je simpelweg niet genoeg tijd hebt om je bezig te houden met linkbuilding. Het uitbesteden hiervan kan dan een goede oplossing zijn. Ten derde kan het zijn dat je sneller, betere resultaten wilt zien in je organische zoekverkeer naar je website. Met onze bewezen linkbuilding strategieën kun jij de concurrentie verslaan en belangrijke posities in de zoekresultaten veroveren.

 

De voordelen van Linkbuilding uitbesteden

Het uitbesteden van linkbuilding heeft verschillende voordelen. Allereerst bespaart het tijd. Het opzetten van een linkbuilding-strategie en het verkrijgen van relevante backlinks kost veel tijd en energie. Door het uit te besteden, kun jij je focussen op andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf. Als je ervoor kiest om linkbuilding uit te besteden bij Meer Uit Marketing zul je altijd te maken hebben met een ervaring linkbuildingspecialist die veel kennis en ervaring heeft op het gebied van SEO. Onze specialisten geven je graag adviezen en voeren werkzaamheden uit om ervoor te zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten komt en zo meer organisch verkeer te genereren.

Linkbuilding uitbesteden: de kosten

De kosten van linkbuilding uitbesteden kunnen variëren afhankelijk van de specialist die je inhuurt en de specifieke werkzaamheden die je wilt uitbesteden. Vaak wordt er gewerkt met een uurtarief of met een vast bedrag voor een bepaalde hoeveelheid werk. Bij Meer Uit Marketing werken we met een vast tarief. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en weet je waar je aan toe bent. Aan de hand van jouw online doelstellingen brengen we in kaart hoeveel tijd en moeite hierin gaat zitten.

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

Het is mogelijk om linkbuilding zelf te doen, maar het kan ook worden uitbesteed aan een specialist. Het zelf doen van linkbuilding kan voordelig zijn, omdat het geen extra kosten met zich meebrengt. Echter, het is wel belangrijk om over de benodigde kennis en ervaring te beschikken. Het uitvoeren van linkbuilding werkzaamheden neemt veel tijd in beslag. Bovendien zul je ook een natuurlijk backlinkprofiel moeten aanhouden. Te veel “kunstmatige links” kunnen negatieve gevolgen hebben op je organische zoekresultaten. Hiervoor zijn verschillende linkbuilding strategieën die je kunt hanteren. Wanneer jij je linkbuilding uitbesteed bij Meer Uit Marketing dan weet je zeker dat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken. Onze linkbuilding specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Linkbuilding uitbesteden aan linkbuilding bureau Meer Uit Marketing

Wil jij net als vele andere organisaties hoge posities in de zoekresultaten bemachtigen? Kies er dan ook voor om je linkbuilding uit te besteden bij Meer Uit Marketing. Neem eenvoudig contact op door ons contactformulier in te vullen of te mailen naar [email protected]. We helpen je graag met je online vraagstukken!

Bereik de top van Google met Linkbuilding

Wil je linkbuilding uitbesteden of ben je geïnteresseerd in één van onze online marketing diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts staan je graag te woord en leggen je de verschillende mogelijkheden duidelijk uit!

Veelgestelde vragen over Linkbuilding Uitbesteden

Als je ervoor kiest om zelf te gaan linkbuilding, is het raadzaam om te letten op de volgende punten: Let op de relevantie van backlinks; Let op de autoriteit van de website waarvan je een backlink wilt krijgen; Zorg voor een natuurlijk backlinkprofiel; Maak gebruik van verschillende ankerteksten en pagina’s Zorg ervoor dat je linkbuilding doorlopend uitvoert.

Relevantie is enorm belangrijk is bij linkbuilding. Als een backlink goed is voor jouw website, betekent niet dat dezelfde backlink goed is voor een andere website. Je kunt gebruik maken van verschillende tools, zoals Ahrefs, SEMRush, Majestic SEO en Moz, om de autoriteit van een website te kunnen beoordelen.

Om de autoriteit van je website of van concurrenten in kaart te brengen, kun je gebruik van maken van tools, zoals Ahrefs, SEMRush, Majestic SEO en Moz. Elke tool heeft zijn eigen algoritme ontwikkelt om de autoriteit van je website in kaart te brengen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de autoriteit van je domein en de autoriteit van je pagina. 

Zo gebruikt Ahrefs van de metrics Domain Rating (DR) en URL Rating (UR). 

SEMRush maakt gebruik van de metric Authority Score (AS). 

Majestic SEO maakt gebruik van Trust Flow (TF) en Citation Flow (CF).

En Moz gebruikt hun metrics Domain Authority (DA) en Page Authority (PA).

Er zijn verschillende manieren om het aantal backlinks van je website snel te verhogen. Hieronder hebben we de meest voorkomende strategieën uiteengezet:

  1. Guestposts, ofwel Gastbloggen
  2. Backlinks ruilen
  3. Backlinks kopen
  4. Links van Influencers
  5. Broken linkbuilding
  6. Links van producttesters of reviewers
  7. Skyscraper linkbuilding
  8. Startpagina’s en klonen


Google weet dat een natuurlijk backlinkprofiel in de loop der tijd geleidelijk groeit. Als je net een nieuwe website hebt, zal deze in het begin uiterst langzaam verlopen. Je website heeft namelijk nog geen reputatie en veel mensen zullen je website nog niet kennen. Na enkele jaren zul je merken dat, het aantal backlinks die je hebt verkregen, iets hoger wordt. Google houdt dus de Link velocity van je website de gaten. Met andere woorden: als je normaal gesproken één backlink per maand krijgt en dit ineens veranderd naar honderd backlinks per maand, zal lijkt dit heel onnatuurlijk. Hier zul je dus rekening moeten houden.

Je kunt onderscheid maken tussen interne linkbuilding en externe linkbuilding. Met interne linkbuilding zorg je ervoor dat je de linkstructuur van je website optimaliseert. Je zorgt er dus voor dat je links plaatst naar de belangrijke pagina’s van je website. Met externe linkbuilding zorg je ervoor dat externe websites naar jouw websites linken. Met interne linkbuilding zorg je ervoor dat je interne linkstructuur geoptimaliseerd is voor een goede crawlbaarheid van je website. Ook zorg je ervoor dat de belangrijkste pagina’s meer interne links krijgen.

blob (2)

Kom erachter hoe wij 40 bedrijven hielpen groeien

Laten we even chatten